Tips voor kunst aan de muur

Om een woning of ruimte met de juiste soorten kunst te complimenteren moet je wel degelijk kennis hebben van bepaalde zaken. Het is belangrijk om de rest van de omgeving en het pand in acht te nemen zodat alles naadloos bij elkaar aansluit. Kijk daarbij goed naar kleuren, vormen, ruimten en onder andere de lichtinval. Alleen wanneer met al deze factoren rekening wordt gehouden weet je zeker dat een bepaald kunstwerk een ruimte op de juiste manier kan opvullen. Het lijkt misschien niet zo, maar er zijn ontelbaar veel methodes om een werk wat meer op te laten vallen. Wil je daarnaast zeker weten dat jouw kunstwerk naar keuze bij iedereen in het oog springt? Let dan op de volgende zaken.

Laat het zo groot mogelijk ogen

Hang je een kunstwerk op in een klein hoekje ergens achteraf dan zal het nooit tot volle glorie komen. Maar hangt het op een vlekkeloze muur in een mooie belichte ruimte op een overzichtelijke plek, dan zal het iedereen opvallen. Dit is dus een absolute aanrader wanneer het stuk ook gelijk het pronkstuk van de ruimte dient te zijn.

Zorg dat het werk opvalt

Zoals al eerder benoemd, je hangt niets voor niets een kunstwerk op. Door het in de juiste omgeving te plaatsen zal het nog veel meer tot zijn recht komen dan wanneer het ergens in een hoek staat. De manier van ophangen kan je daarbij ook enorm helpen. Door te leren in welke hoeken je dit het beste doet of welke plekken het beste naar voren komen kom je vaak een stuk verder dan je had kunnen denken.

Combineer met kleur en contrast

Kleur en contrast zijn je grootste vrienden indien je deze goed weet te benutten. Zo kun je snel zien welke plek het werk het beste laat stralen. Ook kun je meerdere werken bij elkaar hangen zodat ze elkaar complimenteren. Er springt dan veelal nog steeds een bepaald werk uit, maar andere werken met dezelfde kleuren en contrasten maken het nog mooier. Het kan zo gek als je uiteindelijk zelf maar wilt. Want kunst kent geen enkele grenzen voor wie dan ook.