Gebruik de juiste keywords

Web design is een dusdanig breed begrip dat we er niet over uitgepraat raken. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten waar te beginnen. Zeker indien je niet al teveel ervaring hebt kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Het is al een klus van jewelste om de juiste lay-out te kiezen Je moet uitzoeken welke mensen je wilt hebben op je site en wat je het beste kunt gaan doen om deze daar precies te kijken. Dan begint het hele verhaal van het ontwerpen van de pagina eigenlijk pas. Hier komen vragen bij op als welke kleuren je moet gaan gebruiken, welke lettertypen, maar ook hoe je alles moet gaan indelen. Al is dit nog lang niet alles. Een beetje bedrijf of webwinkel zal ook een logo moeten hebben.

Daarna moet het echte werk nog tot stand komen. Want voor een beetje een interessante website heb je wel degelijk heel wat content nodig. Indien je als een webshop aan de slag gaat en producten gaat verkopen, zul je hiervan alleen al foto´s moeten hebben. Eventuele kopers zullen alles van het product willen weten en graag zoveel mogelijk foto´s willen zien.

Dit is nog niet zo´n probleem wanneer je een enkel product verkoopt, maar worden dit er tientallen of honderden dan is dit een ander verhaal. Er gaat dan ontzettend veel tijd zitten in het maken van al deze afbeeldingen. Dan moet het echte werk om al deze afbeeldingen te plaatsen en van verdere informatie te voorzien nog beginnen. De teksten die hierbij horen moeten kloppen en je moet de juiste keywords weten te vinden. Hiermee worden je producten of je site gevonden via de zoekmachines, wat uitermate belangrijk is voor iedere website. Denk hier dus heel erg goed over na want het is enorm belangrijk.